måndag 25 april 2016

Kyrkans undergång 32
Målet är världens frälsning, inte Kyrkans vällevnad

Målet är Världens frälsning och det kommer Gud att nå precis som Nineve i den här berättelsen blev räddat. Och hur det går med Kyrkan är inte Guds fokus. Kyrkans uppgift var att föra ut Evangelium och det har skett idag.


Jon 4:10.  Och Jesus [Jashve] sade: Du sökte skydd vid [litade på] ricinbusken [kurbitsträdet] som du inte arbetat med, och inte var den stor, den kom till en natt, den blev till och växte upp, en natt förstördes den.

En dag, ett dygn är som 1000 år och då ser vi här att Ricinbusken skall växa upp första årtusendet. Precis som den Romersk Katolska kyrkan gjorde. Och på samma sätt skall den försvinna under nästa 1000 år period Precis som vi ser Kyrkan göra idag.

Jon 4:11.  Och skulle [må] inte jag få känna medlidande med den stora staden Nineve, som det finns välstånd i, den har växt från de 12 fullheterna [storheterna, miljoner, 10 000] människorna [Adam], som inte hade förstått att känna skillnaden på rätt och fel [mellan höger och vänster], och en stor mängd boskap.

Vi lever i en tid av välstånd idag och den här profetian pekar hän mot vår tid.

Och Målet för Gud är Världens frälsning, det är inte Kyrkans fortlevnad. Och Världens frälsning har Gud nått här. Nineve har omvänt sig, och Gud har gett dem nåd. Det är så det kommer att gå med vår värld också Hela världen kommer att bli som Gud vill ha den och uppfylld med Jesu ande.

Och en Kyrka som är mest intresserad av att hålla igång sitt eget inre arbete och sina egna dogmer, från fordom, som många gånger inte ens har med Jesus att göra. Det är Gud inte intresserad av.

Det är viktigt att vi som Kyrka och Troende har Guds syn. Det är världens Frälsning som är målet. Och vår uppgift är att se till att det händer. Det är inget egenvärde i vår egen verksamhet och att hålla igång gamla ceremonier och gamla dogmer bara för att man alltid gjort så i Kyrkan.

Jesus skall segra och världen skall frälsas. Halleluja!!

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar