onsdag 13 april 2016

Kyrkans undergång 20
Businessen i kyrkan försvinner

Kyrkan är inte lönsam längre. De som höll på med business i den tar avstånd från den. Försvinner från den.



Upp 18:15 Handelsmännen, som handlar med dessa saker, och som gör sig rika [skaffar sig välstånd] från henne, skall ställa sig långt bort från henne av rädsla för hennes möda [plåga], klagande och sörjande.

Här ser man det typiska. När det är problem flyr alla. Då ställer alla sig på avstånd. Ställer sig långt bort. Så är det här också.

Upp 18:16 och säger: Ack och ve, den väldiga staden, som är insvept i fint linne och purpur och scharlakan, och täckt [förgylld] med guld och med värdefull sten och pärlor.
Upp 18:17 För på en timme [en kort tid] ödeläggs så stor rikedom [väldigt välstånd], och varje styrman [ledare] och folket på alla skeppen och sjömän och alla som arbetar [arbetade] på havet, ställer sig på avstånd.

Men det spelade ingen roll med rikedom, När nederlaget kommer så drabbar det ändå. Och det går snabbt. Här sägs 1 timmer. Men eftersom 1 dag i Bibeln är 1000 år så är alltså en timme 42 år. Och det är en intressant tid från 1906 när Anden föll och fram till 1948 när Israel utropades som stat. En tid när det 10 hornade vilddjuret styrde det med de 10 kolonial staterna (Upp 13:1). 42 år är också tiden från 1948, när det tvåhornade vilddjuret (Upp 13:11), de två supermakterna Sovjet och USA, behärskade världen och fram till 1990 när Sovjet började upplösas och det två hornade Vilddjurets tid var över.

Av det här ser vi att det är under 1900 talet som Kyrkan skall ödeläggs. Och så vet vi att det blev. Det var då som de stora kyrkorna förlorade sin makt.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar