lördag 2 april 2016

Kyrkans undergång 9
Den Stora Kyrkan skall vara en fortsättning på Romarriket

Här i Upp 17:7 till 12 ser vi klart att det är Romarriket som åsyftas. Men ändå inte, utan dess fortsättning som Kyrka. Den stora Skökan.



Upp 17:7 Och ängeln [sändebudet] säger till mig: Varför förundrar du dig, jag skall säga dig hemligheten om kvinnan och vilddjuret som bär henne, det som har de 7 huvudena och de 10 hornen.
Upp 17:8 Vilddjuret det du ser, det var och är inte mer och det skall stiga upp ur avgrunden [dödsriket], och gå bort som skräp [ruin, undergång] och de som bor på denna jord, och inte har sitt namn skrivet i livets bok, från värdens grundläggning [skapelse], skall förundra sig när de ser vilddjuret, som var och inte är, men likväl är.

Här ser vi just det här att Romarriket skall försvinna men lika väl bestå på ett konstigt sätt genom Den Katolska Kyrkan, men det skall också försvinna till sist, på ett sätt som förvånar de troende.

Upp 17:9 Här är fakta [mening], för den som har förstånd. De 7 huvudena är 7 berg [kullar], och där på dem sitter kvinna.

Här ser vi de 7 kullarna i Rom som platsen för den Katolska Kyrkan.

Upp 17:10 Och de är 7 kungar [herrar], 5 är fallna och den ene är, den andre kommer inte än, och när han skall komma, må [måste, skall] han vara en kort stund.
Upp 17:11 Och vilddjur som var och inte är, och är den 8:e, och är av de 7, bara försvinner [går bort] som skärp [undergång, död].

Här beskrivs att det var 5 Kejsare som varit i Romarriket när Uppenbarelseboken skrevs och det skall komma fler. Men vi ser också att till sista skall allt ihop försvinna som skräp.

Och de här två verserna är intressanta också på ett annat sätt för de tidsbestämmer Uppenbarelseboken. Den skrevs nämligen när den 6 Kejsaren i tidsordning satt på Romarrikets tron.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar