lördag 9 april 2016

Kyrkans undergång 16
Den stora Kyrkan skall försvinna i andlig hunger

Kyrkan skall brännas upp. Hon skall gå under i hungersnöd, en andlig sådan.



Upp 18:6 Besvara henne lika och gengälda henne dubbelt, till er del, efter hennes gärningar. Häll i dubbelt åt henne i den bägare i vilken man fyller.
Upp 18:7 Så mycket som hon förhärligar sig och lever i överflöd, så mycket skall ni gengälda henne med plåga och sorg, för i sitt hjärta säger hon, jag sitter som en drottning och jag är inte änka och jag skall absolut inte känna någon sorg.
Upp 18:8 Därför på en dag skall plågan komma, död och sorg och hungersnöd och i eld skall hon brännas upp, för mäktig är Jesus [Herren], den Gud som dömer henne.

Men den stora Kyrkan skall få igen för allt ont hon har gjort. Ja med dubbelt mått. Och det skall komma plötsligt, för hon håller inte måttet. En reningens eld skall gå fram och förtära denna kyrka. Och den skall försvinna.

Och det är intressant i våra dagar att det är precis så här det är. Det är en eld, en rening som har dömt kyrkan. Hon svarar inte upp till det hon själv lär. Och med dagens massmedia, där allt blir synligt där får man just den här effekten. Det som förr smusslades undan, det går inte längre.

Själv tror hon att hon är drottning, men hon skall bli änka utan Gud som hjälper. Och hon skall gå under i Andlig hunger och en Förtärande reningseld.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar