måndag 4 april 2016

Kyrkans undergång 11
Jesus skall besegra Vilddjuret och Skökan
  
Det är Jesus som tillsammans med sina trogna och utvalda, skall övervinna Vilddjuret. Fast det stundtals ser hopplöst ut idag, så kommer segern, det kan vi klart se i Bibeln.



Upp 17:12 Och de 10 hornen som du ser är 10 kungar [herrar], som ännu inte tar i besittning ett rike, men som får makt som kungar för en tid [timme], med vilddjuret.
Upp 17:13 Dessa har en speciell värdering [avsikt], och styrkan och makten sin, kommer de att ge till vilddjuret.
Upp 17:14 Dessa skall föra krig mot lammet och lammet och de som är med honom och är kallade och utvalda och trofasta, skall övervinna dem, för han är herrars Herre [Jesus] och konungars Konung.

Här har vi löftet. Jesus skall övervinna Vilddjuret, och de som går med honom, detta system. Som skall behärska världen. Och han skall göra det med sina trogna. Det är alltså det vi måste vara, vara trogna Jesus. Då kommer vi att tillhöra de som segrar.

Man kan också se det här med utvalda och trofasta, som specifikt pekande på Judarna, som skall spela en stor roll i ändens tid, och det ser vi att de gör. Men även vi kristna får vara med här och känna oss inympade i det äkta olivträdet som Paulus skriver i Romarbrevet.

Och att segern kommer det kan vi läsa mera om i Upp 19:20 där Jesu slutliga seger beskrivs.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här ser vi det och vi ser hur det kommer att vara totalt och Vilddjuret kommer att få ett grymt straff. Och alla kommer att för evigt se hur hemskt detta var som Vilddjuret gjorde.

Det här är intressant för Vilddjuret är alltså förknippat med de 10 staterna som skulle regera Världen och det var alltså kolonialstaterna och första hälften av 1900 talet. Och då fanns Hitler och hans Nazism. Som vi idag vet är något av det hemskaste som människan varit med om. Och Nazismen är idag dömd och som jag vill se det kastad i sjön som brinner med Svavel.

Vi ser här också den Falske Profeten som också kommer att kastas i Sjön som brinner med Svavel, tillsammans med Vilddjuret. Den Falske Profeten ser jag specifikt som Muhammed och hans hemska lära, men givetvis kan man också se det som Skökan, som med sitt budskap försökt att styra den andliga världen.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar