söndag 3 april 2016

Kyrkans undergång 10
Ondskans system skall bestå av 10 stater

Kolonialmakterna under första hälften av 1900 talet förverkligade just det här bibelordet om de 10 hornen, som var en fortsättning på Romarriket. 



Upp 17:12 Och de 10 hornen som du ser är 10 kungar [herrar], som ännu inte tar i besittning ett rike, men som får makt som kungar för en tid [timme], med vilddjuret.
Upp 17:13 Dessa har en speciell värdering [avsikt], och styrkan och makten sin, kommer de att ge till vilddjuret.

Här ser vi också att en konstellation med 10 stater var något som skulle komma längre fram, det var alltså när Uppenbarelseboken skrevs. Och som vi sagt tidigare så förverkligades den Romersk Katolska makten genom flera stater under århundradena.

Men alldeles speciellt förverkligades det här bibelordet under första halvan av 1900 talet.kolonialstaterna behärskade hela världen. Räknar vi efter ser vi att de var ungefär 10 till antalet, och de byggde på ett tänkande som kom ur Romarriket. De låg också i huvudsak i Västeuropa, i det område som en gång tillhörde Romarriket.

Vi kan speciellt läsa om den här tiden i Upp 13:1 – 10. Där ser vi att Vilddjuret kommer ur havet, Alltså ur hedningarna, och det som var Hedningarnas tidsålder.

Vi skall inte fördjupa oss i det här, här, men det är intressant att se att under första hälften av 1900 talet med världskrigen och Hitler mm så förverkligades just detta bibelord om de 10 hornen, de 10 staterna.

Karl Håkan


PS för den som är intresserad att läsa mera om det 10 hornade Vilddjuret i Upp 13 så finns en del skrivet här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar