onsdag 27 april 2016

Kyrkans undergång 34
Kyrkan drabbas av Guds vrede

I Uppenbarelseboken finns delen där Guds vrede hälls ut över världen, och även Kyrkan är med i de som drabbas. Det är den 7:e skålen som gäller den andliga världen. Man ser det genom att det kommer från himlen, från Tronen. Det är de som skall stå för Guds rike som här drabbas.


Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till].
{* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.

Det är med väldig kraft som Evangelium kommer ut i världen. Det är som blixten som syns överallt och hörs överallt. Och allt skakar, Det som inte är stabilt skakas sönder av denna Guds kraft.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.

Vi ser att den kristna världen delas i 3 delar. Det är som i Babels Torn där människorna också blev splittrade. Gud splittrar för att saker gått snett och för att skapa välsignelse. Och vi vet att redan nu har Den stora Katolska kyrkan splittrats i 3 delar stora delar, Den katolska Kyrkan, Den Ortodoxa Kyrkan och de protestantiska Kyrkorna.

Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.

Öar, det är sekter som kör sitt eget. Och de skall försvinna. Och det är också svårt att finna en stabil grund. Allt skakar och ändrar på sig.

Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].

Och till sist kommer Haglet, och det är kraftfullt. Det slår fullständigt sönder allt mänskligt. Men liksom hagel smälter och vattnar så är det här. När Gud har slagit sönder det mänskliga, det som inte är hans vilja, då kommer hans välsignelse, och Guds verk blir förverkligat.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar