torsdag 18 februari 2016

160218 Tasknings teknik

Att vara taskig har blivit mer och mer vanligt i dagens samhälle. Att vara hygglig och hjälpsam. Att inte sätta sig på andra etc. Det uppfattas t o m av många som ett svaghets tecken.

Man försöker att göra alla hederliga till brottslingar. Samtidigt har man respekt för de verkliga skurkarna.

Det är ett underligt tänkande för en Kristen. Där man lärt sig att förlåta varandra. Där man lärt sig att visa andra Respekt. Där man lärt sig att erkänna sin egen svaghet.

Vi ser det här i samhället idag. Där det stiftas ständigt nya lagar. De är så många idag att inte ens Juristerna klarar av att hålla reda på dem. Men vi vanliga förväntas följa dem. Till det här har man sedan föreskrifter. Lokala förordningar som t ex hastighets begränsningar, parkeringsförbud, etc. Ja idag finns det t o m områdes parkerings förbud. Man kan ta en hel stadsdel med många kvarter inom och förbjuda parkering inom hela biten.

Och man måste då följa det. Det spelar inge roll om det man gör inte på något sett är till besvär eller fara. Man måste följa påbuden. Det är inte klokt.

Det borde finnas en lag som gör att den som sätter ut felaktiga och onödigt stränga regler kan ställas inför domstol. Själv blir föremål för granskning och åker dit. I stället för de som egentligen inte gör något ont, men bryter mot den felaktigt satta regeln.

Vi ser det också i skolan där mobbing breder ut sig. Att vara elak är ett sätt att visa makt.

Vi har fått ett hemskt samhälle inte det som vi vill ha som kristna.

Jesus hjälp oss!! Det är din Ande, din ledning, din förlåtelse vi vill ha. Hjälp oss så att vi också får ett Sverige som är sådant.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar