måndag 22 februari 2016

160222 Jesus var långt före sin tid

Jesus var långt före sin tid. På den tiden var straff viktiga. Den som gjorde ett brott skulle straffas. Men Jesus underströk förlåtelsen. Och det är intressant för det är först när man är totalt förlåten som man vågar prata.

Ett Samhälle med sanning måste alltså vara kopplat till förlåtelse. Kommer straff ut ur att man berättar sanningen. Gör man nog inte alltid det.

Det är som i den moderna flygsäkerheten. Där är också öppenheten viktig. Allt måste upp. Sanningen måste fram. Straff är inte det viktiga. Utan vad var det som egentligen hände.

Och när man alltså har sagt sanningen. Då kan man gå vidare. Då vet andra att det man säger är helheten. Allt man vet och kan berätta. Det är inte tillrättalagt, för att passa ett system av hot och styrning.

Då kan en persons erfarenhet ligga till grund för en annans liv och man kan bygga vidare på varandra. Det är det Jesus visste och därför blev han en segrare. Sanningen var viktigt, inte straffet. Det tog han själv.


Jesus ge oss sanning idag. Ge oss din frid. Din försoning, och hjälp oss att ta emot och förstå dig. Och att våga vara öppna mot varandra. Tack Jesus för livet i dig!!


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar