måndag 22 februari 2016

Guds Dom
5

Guds slutliga Dom

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Vi ser till sist att Gud är den store segraren och han är så perfekt att det finns inget som klarar sig i jämförelse med honom. Allt det gamla är avslöjat och måste ge vika.

Det är han som dömer och hans dom är rättvis och han vet allt. Alla som en gång har levat döms efter sina gärningar.

Vi ser att alla som inte har tagit emot Jesu liv, alla som inte finns i livets bok, lever Jesu liv, har tagit emot Jesu försoning. Alla dessa de kastas i samma sjö som Djävulen. Det är alltså inte accepterat. Det är bara livet i Jesus som är OK inför Gud.

Upp 21:1.  Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2.  Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.

Och de som tagit emot Jesus för dem väntar en fantastisk tid. Allt är nytt. Det gamla som fanns på jorden tidigare är borta. Nu är det Gud som regerar hela jorden har blivit förvandlad, och de som har tagit emot Jesu liv, hans försoning de får vara med om det här. Och Guds frälsning i form av Guds heliga stad kommer ner till Jorden. Vi får en förening mellan Himmel och Jord, mellan människan som lever i Jesus och mellan Gud.

Det är det här Gud vill och här fullbordas Guds frälsningsplan, där människan som är Guds avbild (1 Mos 1:26 - 27) skapas.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar