lördag 27 februari 2016

Guds Dom
10

Jesus tar kommandot

Joel 3:16 (4:16).  Och Jesus [Jashve] ryter från Sion [monument, pelare, öken, torr plast] och från Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] använder han sin röst, och han skakar himlen och jorden. Men för Israels [Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud] barn [söner] är Jesus [Jashve] ett skydd [tillflykt], och ett försvar [kraft, klippa].

Men Jesus gör en ände på sorgen och dumheterna han ryter till och hans kraft är så stor att allt kommer i gungning när han tar i, hela andevärlden bävar och skakar inför Jesu kraft. Och kanske också den fysiska värden kommer att skaka när det här inträffar vi får se.

Men Israel har inget att frukta för Jesus är deras skydd och försvar och fasta klippa. I begreppet Israels barn kan man givetvis lägga in både Judarna, men också alla andra som har tagit emot Jesus och inympats i det sanna olivträdet som Paulus skriver i Rom 11:11- 18, 

Joel 3:17 (4:17).  Och ni skall veta [känna] att jag är Jesus [Jashve] er Gud, som förblir på Sion [monument, pelare, öken, torr plast], mitt heliga berg, och Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] är heligt [blir helgat], och främlingar [de som bär skuld] skall inte gå fram över [på] det mera.
Joel 3:18 (4:18).  Och då [på den dagen] skall bergen drypa [droppa] av druvsaft och kullarna bär rikligt [fett, mjölk] och alla Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] bäckar rinner av vatten och en källa går ut från Jesu [Jashves] hus och vattnar avfällingarnas [Shittim, Akacie, revoltörernas, översvämningarnas] dal [bäck].


Det blir en välsignad tid och det är slut på Guds fienders försök att ta ifrån Israel deras land.

Joel 3:19 (4:19).  Egypten [gränsfästningarna, trångmålen, nöd] blir ödelagt, och Edom [röd, rödbrusig, rosig] blir ödelagt till en öken, på grund av förintandet av Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] barn, vars oskyldiga blod de har utgjutit i deras [sitt] land.
Joel 3:20 (4:20).  Och Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] skall bestå [bo, sitta] i evighet och Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] till släkte efter släkte.
Joel 3:21 (4:21).  Och jag gör deras blod rent, det som inte var rent, och Jesus [Jashve] stannar [bor] på Sion [monument, pelare, öken, torr plast].

Fienderna blir ödelagda men Juda består och Gud gör dem rättfärdiga, och det är Jesus som skall bo mitt ibland dem.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar