onsdag 10 februari 2016

Evangelium till alla
19

Jesus skall frälsa hela världen

Joh 3:16. För så älskar Gud värden att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till värden för att döma värden, utan för att värden skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men han som inte tror har nu [redan] dömts eftersom han inte trott på [litat till] Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att ljuset kommer till värden och människorna älskar mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.
Joh 3:21. Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlande är i Gud.

Här är det intressant att titta speciellt på den 17:e versen. Syftet med hela Guds frälsningsplan är att frälsa världen. Gud vill rädda oss från det omöjliga tillstånd som vi är i just nu, där ondskan går fram över världen. Vi ser Isis och vi ser Nordkorea etc. och vi ser avkristningen i Sverige och dess konsekvenser.

Men Gud har i Jesus gett oss hopp, och det är i Jesus som Gud skall frälsa världen.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar