måndag 15 februari 2016

Evangelium till alla
24

Sammanfattning, Jesus och Paulus visste

Jesus visste det här att evangelium inte bara skulle komma till Judarna, utan också till hedningarna och det finns några uttalande i Bibeln som visar det.

Vi har ett av dem i Mat 21:42. Där Jesus säger att Guds rike skall tas från Judarna och ges till Hedningar som bär dess fukt.


Vi ser det här också i Joh 10:14 där beskriver Jesus sig som den gode herden och han säger att han också har andra fårhjordar än den judiska.


Paulus skriver också om det här i Romarbrevet. Där skriver Paulus att Gud vill väcka Judarnas avund genom att låta sig finnas av Hedningarna, av något som inte ens är ett folk.

Men han skriver också att Gud inte avskaffar sitt folk. Judarna är fortfarande Guds folk och han kommer att rädda dem när Hedningarna har nätt sitt fulla tal, och det är när Evangelium har nått hela Världen.

Det är viktigt att vi Hedningarna inte förhäver oss utan ser det som en nåd att vi också får vara med.


I Gal skriver Paulus om det här och tar upp det vi skrev om Abraham, och Guds ord till honom. Genom dig kommer all folk att bli välsignade.

Och om vi tillhör Jesus då är vi barn av Abraham.


I Eff 2 påpekar Paulus hur vi Hedningar nu är med tack vara Messias. Och hur de två Judar och Hedningar görs till ett genom Jesus. Ja vi får vara sammanfogade in i Guds Andliga existens


Vid ett möte i Jerusalem beslutades att Hedningarna också fick vara med och motta frälsning i Jesus. Och för att göra det lättare för Hedningarna så beslutade man att de inte behövde göra alla de saker som en Jude skall göra enligt lagen. Utan man beslöt 4 punkter.

Reglerna till Hedningarna var att de inte skulle låta sig orenas från avgudar, och hor [avgudadyrkan] och det som är kvävt, och blodsutgjutelse [blod].


Av de här avsnitten kan vi se att Jesus visste att Hedningarna också skulle komma till tro på honom, och det när Judarna inte tog emot.

Vi kan också se i andra bibelställen att Hedningarna kommer att ta emot och att det är Guds mening att det skall hända och att det sedan skall föra till att också Judarna tar emot Jesus.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar