onsdag 24 februari 2016

Guds Dom
7

Gud samlar Israel och går till strid mot folken

Joel 3:7 (4:7).  Se, jag låter samla dem från deras fördärvliga förhållande [förhållandet som ni sålt dem till], och resultatet av era handlingar kommer över era huvuden.
Joel 3:8 (4:8).  Och jag säljer [min förstörelse är över] era söner och era döttrar i Juda* barns hand, de säljer dem till Sabéerna*, till hedningarna, för att säkert bindas, ty Jesus [Jashve] har talat.
{* Juda = firad, prisad, vördad, dyrkad]; Sabéerna = ättlingar till Saba, Sabbats människorna, de fullkomliga människorna, vilans människor}

Den elakhet som de tänkt ut för Judarna den kommer över dem själva. Och det kan man se i området idag, hur det är de palestinska områdena som har det eländigast, medan Israel är välsignat.

Joel 3:9 (4:9).  Ropa detta bland hedningarna: Heligt krig, den stora staden, de kommer [plågar, tyranniseras], de går upp, alla män skall fås att strida.

Här hör vi ropen på heligt krig som vi hör från de Islamska områdena. Israel får inte finnas. De skall kastas i havet.

Joel 3:10 (4:10).  Smid era hackor till svärd och beskärningsknivarna till spjut, den svage [låt modet falla, låt störta] han säger, jag är stark [mäktig].
Joel 3:11 (4:11).  Skynda på, för alla hednafolk runt omkring kommer, och de samlas, låt absolut dina styrkor komma ner Jesus [Jashve].

Israel uppmanas att skaffa sig ett starkt försvar för hednafolken runt omkring kommer att gå till anfall. Och här räcker, det inte bara med starkt försvar här behövs Guds ingripande, Jesus själv skall vara med.

Här kan vi se på de krig som varit, där Israel alltid har segrat trotts numerär underlägsenhet, genom mirakulösa händelser. Man kan se Guds ingripande och hans försvar för sitt folk.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar