torsdag 18 februari 2016

Guds Dom
1

Ingen synd i Guds heliga stad

I samband med att Gud gör En ny himmel och En ny jord så kommer också straff. Ett straff för dem som inte tar emot Guds frälsning och kommer in i hans vilja.

Vi kan läsa om det här i Upp 21:8

Upp 21:8 Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.

Här kan vi läsa hur en massa dumheter räknas upp. Folk som inte har tagit emot förlåtelse och inte låtit sig befrias. Utan lever och fortsätter att leva i detta tillstånd av fördärv. Ett falskhetens tillstånd där andra gudar och ondska gäller.

De kommer inte in i det nya Jerusalem, i den nya himlen och den nya jorden. I stället väntar det bibeln kallar för sjön som brinner av eld och svavel. En fruktansvärd plats av obeskrivlig plåga.

Ett tillstånd av andlig död. Ett tillstånd utan Gud och Jesus i hopplöshet och tomhet och plåga, som inte ens kan kallas liv.

Men det syns, det brinner, de som är runt omkring ser hur fel det är. Ljuset från sjön visar på falskheten, och dumheten, i de gärningar det här gäller.

Och det räcker att man är feg, för att komma till sjön som brinner med eld och Svavel. Det är något man ofta inte tänker på. Man är passiv och låter ondskan ta makten, man vågar inte stå upp för Jesus. Också det leder till Dom.

Och vi ser här att, vara till anstöt, medvetet göra dumma saker för att märka ut sig, och på så vis bli en plåga för andra. Det leder också till Dom.

Men när man ser allt det här då är det viktigt att också tänka på nåden. Att i Jesus har vi nåd och att gå till honom och få den i tid och komma in i hans uppgift, med sitt liv.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar