fredag 26 februari 2016

160226 Verklighetens Gud

Vår Gud är verklighetens Gud. Det är det som skiljer den Kristna tron från all annan Religiös verksamhet. De har Gudar av Trä och sten. De ber till statyer och till svarta stenar.

Men vi har verkligheten som vår Gud. Det var det som Gud sade till Moses i den brinnande Busken. När Moses frågade Gud vad han skulle svara Israels folk. Då fick han svaret: Jag är den, det, som verkligen är. Alltså som man också kan skriva det. Jag är verkligheten.

Tänk så fantastiskt vi har inget att skämmas för inför dessa som kallar sig Ateister och som säger sig tro på verkligheten. För det är det vi gör också. Vår Gud finns verkligen. Han finns i skapelsen i världsalltet. Han skrev en gång de lagar som styr stjärnor och planeter och molekyler. Ja allt. Allt är ett verk av honom och han finns i allt.

Och när vetenskapen studerar verkligheten. Då studerar de Gud, hans visdom.

Och Jesus Guds son. Han kom med det fungerande samhället. Det Samhälle som har gett oss hela västvärlden. Ett samhälle där alla har hans vilja i sig. En vilja att älska varandra. Att förlåta varandra. Att hjälpa varandra. Att vara ärliga mot varandra.

Och Anden. Anden är det som hjälper oss att leva mitt i detta. Att Entusiastiskt Jubla inför vår fantastiske Gud som gett oss allt detta.


Halleluja Jesus lever!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar