fredag 5 februari 2016

14

De två stavarna som blir ett. De kristna och Israel förenas i Guds hand

Det som står i Hes 37 där vi kan läsa om de två stavarna som blir ett i Guds hand, kan också ses som en profetia på hur de hedningar som blivit frälsta i Jesus förenas med Israel.

Hes 37:15.  Och Jesus [Jashve] talade till mig, han sade:
Hes 37:16.  Och du människoson [Adams barn] tag åt dig en stav och skriv för Juda och för Israels söner, de kompletta [förenade, förtrollade, skadade]. Och tag en stav och på den skall du däremot skriva Josefs, Efraims och hela Israels folks [hus] stav.
Hes 37:17.  Och ha dem nära, den ena till den andra, hos dig, ty stavarna skall vara tillsammans i din hand.
Hes 37:18.  Och när mitt folks söner säger till dig: Dina förklaringar är avlägsna för oss, vad är detta för dig.
Hes 37:19.  Svara detta till dem, så säger Herren Jesus [Jashve]: Jag har tagit Josefs stav, som är i Efraims hand och Israels stav och de som hör till, och jag lägger den tillsammans med Juda stav, och göra dem till en stav och de skall bli ett i min hand.

Den ena staven är Juda stav och den andra är Efraims* stav. Juda är alltså Judarna idag, medan Efraim i bibeln ofta betäckande det norra riket, som också kallades Israel, och var det som först blev fördrivet.

Idag vet man inte var de Norra stammarna finns, och många anser därför idag att det pekar på Hedningarna som blivit frälsta och att Gud anser att alla folk nu ingår i hans folk och han adopterat alla som tar emot Jesus, och det är Efraim som representerar de folk Gud har adopterat.

Det är alltså vi, Hedningar som är Efraims stav och som läggs ihop med Juda stav. Det skall bli ett folk.

Föreningen av de två stavarna innebär alltså att Hedningarna och Judarna skall bli ett i Jesus.


Karl Håkan

* PS Efraim var Josefs son som Adopterades av Jakob, han som av Gud fick namnet Israel. Vi läste i det förra avsnittet om hur Jakob Adopterade Manasse och Efraim och välsignade dem och förklarade att Efraim skulle bli Hedningarnas fullhet.

Mer om det här finns på:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar