tisdag 9 februari 2016

18

Alla Hedningar samlar sig till Jesus i Jerusalem

Jer 3:14.  Återvänd ni avfälliga söner, säger Jesus [Jashve], för jag är herre bland er, och jag tar er, en från varje stad och två från varje släckt, och låter er komma till Sion [monument, pelare, öken, torr plast].
Jer 3:15.  Och jag ger åt er herdar som är som mitt hjärta, och matar er med kunskap och förstånd
Jer 3:16.  Och det sker att ni blir många och ni är fruktsamma på jorden [i landet, på marken] i de dagarna, säger Jesus [Jashve]. De talar inte mera om Jesu [Jashves] förbunds ark, och inte går man upp till den för att man vill offra, och de kommer inte ihåg den, och de bryr sig inte och man gör ingen ny [mera].
Jer 3:17.  På den tiden kallar de Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] för Jesu [Jashves] tron, och alla hedningar [folk] samlar sig tillsammans till mig, till Jesu [Jashves] namn i Jerusalem, och de går inte mera efter sina fientliga onda hjärtan.

När Jesus samlar Israel igen, då skall man inte mera bry sig om förbundsarken. Man skall inte offra vid den, och man skall inte göra någon ny.

Det här är ett intressant bibelställe för det säger att den rent fysiska inte är viktigt längre det är det Andliga som är viktigt.

Och vi kan också läsa att Jerusalem det är Jesus och hans tron, Det är det himmelska Jerusalem som är Jesu tron, hans makt, hans verk som är det fundamentala.

Det himmelska och det jordiska Jerusalem kommer alltså att förenas. Det Andliga kommer till det fysiska.

Nu är i stället Jesus och tron på honom, hans budskap, det man samlar sig till. Och det är inte bara Israels barn utan det är också alla hedningar, som nu har kommit till tro på Jesus. De har slutat gå efter sina onda hjärtan. Gud har nu förverkligat sig i hela mänskligheten, så som vi kunde läsa i 1 Mos 1:26 - 27.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar