söndag 14 februari 2016

Evangelium till alla
23

Sammanfattning från första Mosebok mm

Evangelium skall predikas för alla folk, Och det finns åtskilliga bibelord som talar om det på olika sätt. Vi skall titta på några av dem och se vad som ligger i dem. Vi börjar med några från Bibelns allra första kapitel samt ett Jesus ord.

Redan Abraham fick löftet att i honom skulle alla folk bli välsignade, och vi vet att det skedde genom Jesus som ju var Abrahams avkomma


I missionsbefallningen säger Jesus att vi skall göra alla hedningar till hans lärjungar. Ja vi skall förkunna Evangelier för hela skapelsen.



Redan i första Moseboks första kapitel finns skapelseberättelsen, men i en lite annorlunda form den första människan får i uppdrag att regera över allt levande som rör sig på jorden. Och eftersom den första människan här är en profetia på den frälsta människan är det alltså en missionsbefallning.


Noa samlade alla slags djur i sin ark. Och det är också profetiskt. Vi skall gå ut till alla folk och evangelisera. För att ge alla möjlighet att komma in i Jesu frälsnings ark.


Ja det är faktiskt så att redan i 1 Mos 20 finns en profetia om att hedningarna skall komma till tro. Och på ett överflödande sätt.


När Jakob adopterade Mannasse och Efraim, som var Josefs söner, ser många som en profetia om hur Hedningarna skall komma med i frälsningsplanen.


Av de här delarna kan vi se att det redan från början var Guds tanke att Hedningarna skall vara med i tron. Ja både Hedningar och Judar skall uppleva samma frälsning.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar