lördag 20 februari 2016

Guds Dom
3

Vilddjuret och den Falske Profeten kastas i eld sjön

När Muhammed och hans Islam döms och när Ondskan, Vilddjurets och hans rike, döms kan vi läsa om i Upp kapitel 19 och kapitel 20. Vi börjar i Upp 19:20

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Här möter vi det som skall hända vid övergången till 1000-årsriket. När dag 6 med skapandet av människan till Guds avbild blir färdigt (1 Mos 1:26 - 27) och Guds sabbat 1000-årsriket börjar.

Orden som stod i Jes 66:24 känns igen här. Det vi hade i förra avsnittet. Och här ser vi att det är Vilddjuret, den anda som bygger på att man förslavar folken att man utarmar för att förse sig själv. Det kommer att avslöjas och försvinna och det kommer att dokumenteras och skrivas om, så att alla kommer att se hur de här människorna och systemen bar sig åt. Hur de utarmade människorna och hur de plågade dem.

Och samma sak kommer att hända med den falske profeten, Islam, och alla andra falska läror, profeter, De kommer att avslöjas hur hemskt det varit och hela den muslimska värden kommer att brytas upp och befrias.

Vi kan också se hur de övriga kommer att fyllas med Jesu ande, i Upp 19:21 står att de skall dödas med svärdet från Jesu mun och fåglarna skall äta deras kött, kroppar. Det står för att deras gamla natur skall dödas i Jesu namn och de skall fyllas med Jesu ande. (fåglar står för ande i bibeln).

Vi kommer alltså att få en värd där orättvisor, och att förse sig avslöjas, och där Jesu ande, det budskap som han predikade, Guds rike, att bry sig om sin nästa, att hjälpa den svage, att var sann och ärlig etc. Kommer att dominera värden.

Och det är faktiskt det vi ser nu håller på att hända. I en värd där allt är uppenbart, med de moderna medierna, IT, Film etc. kan de gamla systemen inte fortsätta. De avslöjas och tvingas bort, ett efter ett, och även om vi periodvis ser motgångar kommer Gud att fullfölja sin frälsning.

Det här kommer att fortsätta på olika sätt tills vi kommit dit Gud vill.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar