onsdag 3 februari 2016

12

Hedningarna är en del av Israels folk och gör det talrikt

Israels folk skall bli oerhört talrikt och det skall det bli med hjälp av Hedningarna, det kan vi läsa om i Jes 54.

Jes 54:1.  Jubla du ofruktsamma som inte fött barn, bryt ut i glada triumfatoriska rop du kvinna, som inte föder [är plågad], för mer söner kommer från henne som är ensam, än söner från henne som är gift, säger Jesus [Jashve].
Jes 54:2.  Låt bredda din tältplats, och sprid ut tältdelarna, låt inte bli att förlänga snörena, och förstärka tältpinnarna.

Här ser vi hur Israel inte skall föda. de barn som hon skall få är från andra och det är alltså alla hedningarna som blivit frälsta som vi talar om här.

Jes 54:3.  För må du expandera åt höger och åt vänster och din avkomma skall kasta ut hedningarna, och ni skall bo i de ödelagda städerna.

Och här talas det om när Israel återvänder och kommer till sitt land med ödelagda städer, och där skall man kasta ut hedningarna, de som inte omvänt sig till Jesus. Och vad vi talar om här är alltså vår tid, när Israel tar sitt land i besittning, och får det att blomstra.

Jes 54:4.  Du skall inte vara rädd, för du skall inte bli besviken, och inte må du blygas för du skall inte bli utskämd, för du må glömma din ungdoms skam, och föraktet från din tid som änka må du inte mera komma ihåg.
Jes 54:5.  För skarornas Jesus [Jashve Sebaot] är din herre, din skapare, och Israels helige är din förlossare, han som kallas hela jordens Gud.

Här ser vi att Israel åter skall bli välsignat och tiden när de inte födde är förbi för de har tagit emot Jesus och de skall bli hela jorden till välsignelse. Ja Israels Gud skall bli hela jorden Gud.

Det är intressant för det ingick alltså i Guds plan att det var genom andra folk, genom Hedningarna, som tar emot Jesus, som hans folk skulle bli stort, och att Guds frälsning skulle komma också till Judarna och bli alla till välsignelse.

Och på det här viset skall hela jorden bli frälst. Och det är alltså i det som Israel är en del.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar