fredag 19 februari 2016

Guds Dom
2

Ondskan dokumenteras så att vi inte skall upprepa den

Jes 66:24.  Och de går ut och de ser på de syndiga människornas lik, för deras maskar dör inte, och skulden tillintetgörs inte [deras eld slocknar inte], och de är till motvilja [förakt] för alla människor.

Ondskan synden, det sätt att leva som leder till problem. Det finns dokumenterat, Det finns på film etc. och det är synligt för alla hur dumt det var och hur hemskt det var. Så att ingen skall behöva göra om det.

Och det är något som man medvetandegör i samhället, lyfter upp och påminner om för att det inte skall göras om.

Vi kan se idag hur viktigt man anser det är att bevara minnet av det Hitler gjorde. Hur viktigt det är att det inte upprepas. Hur man bygger museer kring Förintelsen etc. Hur man tar upp och jämför det som händer och det folk gör idag med Hitler och händelserna då, och inte bara Hitler utan också Stalin och andra totalitära regimer.

Det här är något som skiljer dagens situation från det som var för ett antal år sedan, idag finns saker dokumenterade, filmade, fotograferade. etc. Det kunde man inte förr. Ja anläggningar och föremål finns sparade som museer. Och det uppväxande släktet får lära sig det så att det inte upprepas.

Och man skall alltså, som vi såg i bibelstället, aldrig sluta att prata om ondskan och dumheterna.

Dumheterna är idag dömda, och dömda för alltid.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar