måndag 29 februari 2016

Guds Dom
12

Pest och nederlag också över dem som stöder de som vill utplåna Israel


Sak 14:15.  Och en likadan pest [slakt, slag, nederlag] som denna pest [slakt, slag, nederlag] kommer över hästarna, mulorna, kamelerna, och åsnorna och alla boskapsdjur som är i lägren.
Sak 14:16.  Och det händer att de som återstår av alla hedningar som kom mot Jerusalem, de går upp, i stor mängd, år efter år, för att tillbedja kungen folkskarornas [församlingarnas] Jesus [Jashve Sebaot], och till festen, tabernakelfesten [lövhyddohögtiden].


Vi kan också läsa i vers 15 att det här också skall drabba hästar och mulor och kameler och åsnor och alla boskapsdjur. Boskapsdjuren är den sista skapelsen som Gud gjorde innan han skapade människan. Det är alltså de som drabbas av samma sak. De som inte till fullo har tagit emot Guds verk och lever i hans vilja, utan fastnat på vägen. Vi kan se det som vårt västerländska system, som ställer upp och stöttar de som vill förhindra Judarna från att få sitt land.

Så här står alltså att det elände som vi idag ser nere i Mellanöstern hos de som vill utplåna Israel. Det skall också komma över västvärlden och de stater som stöder det här arbetet att utplåna Israel.

Men vi ser i vers 16 att slutligen kommer Guds vilja att genomföras. Vi kommer dit där Jesus blir den som alla hyllar, och vi får se att det här leder fram till Tabernakel festen, en fest som skall påminna oss om den nya himlen och den nya jorden. När Gud och hela hans härlighet skall komma ner från himlen och bo bland oss i sitt tabernakel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar