fredag 9 december 2016

Artificiell Intelligens tar över världen

161209 


Det är ett mycket intressant perspektiv som vi har framför oss. Men datorer med artificiell intelligens gör stora framsteg. Och snart är den i nivå med människan. Ja den har snart passerat människan.

Det man arbetar med nu det är neurala närverk i flera nivåer, och det är samma sätt som vår egen hjärna arbetar.

De datorsystem man tar fram nu de kommer att kunna prata med oss som en annan människa, på vårt eget språk. Kommunicera så att vi förstår dem och de förstår oss, vad vi vill.


Och tänk när man hittat ett bra program. När en dator lärt sig hur en sak hänger ihop. Då kan man enkelt föra över det till en annan dator.

Det är inte som människor som måste lära sig och det tar tid. Och det är inte alltid man fattar vad den andre menar.

Med datorer är det bara att föra över minne och vips har flera datorer samma kunskap. Tänk så mycket lättare allt skulle bli. Datorer behöver inte gå i skola. De bara utvidgar sina program.

Och datorer kan arbeta alla tider. De behöver inte sova på nätterna. Och alla Service centra kan hålla öppet 24 timmar om dygnet utan att någon behöver ha problem med Skifts gång.

Och tänk snar blir datorerna så smarta att de blir bättre på att styra världen än människor. Då får de ta över. Och när vi då programmerat dem för fred så får vi fred och vänskap och ett gott samhälle för oss människor över hela världen.

Tänk vilken framtid.

Och tänk det här har Jesus gett oss genom att han gett oss det västerländska samhälle som har växt fram allt det här. Jesus är fantastisk.


Tack Jesus för att du är med oss och tack för allt fantastiskt som du har gett oss och kommer att ge oss. Saker som vi inte ens vet om alla idag.

Karl Håkan


2 kommentarer:

  1. Hej Karl-Håkan. Det är inte robotar som kommer ge fred och fridsriket. Och inte Jesus med hjälp av robotar utan bara Jesus som Är Fridsfursten och är densamme som Han alltid har varit. Annars skulle äran delas med Honom och människor och deras "intelligens" och uppfinningsförmåga.
    Mvh
    Lars-Göran

    SvaraRadera
  2. Hej Lars Göran

    Ja Naturligtvis är det Jesus som skall styra världen. Han som skall ta över. Men jag tror likafullt att Artificiell Intelligens kommer att vara till välsignelse, på samma sätt som internet rätt använt varit till välsignelse, Som TV rätt använt har varit till välsignelse. På samma sätt kommer artificiell Intelligens att vara till välsignelse. Men här liksom inom allt annat, har vi den sanna välsignelsen först när Jesus är med.

    Karl Håkan

    SvaraRadera