lördag 31 december 2016

Frälsaren 53,
Jesu slutliga frälsning



Jesus kommer att frälsa hela världen och hur det kommer att gå till kan vi läsa i Upp 19:11 och framåt. Där vi får läsa om Jesu seger och hur 1000 årsriket kommer.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.


Här ser vi Jesus och Jesus är sanningen, han är trovärdig för det han sagt det gör han. Och han är rättfärdig. Han är vår frälsare.

Det här med den vita hästen kan vi också läsa om i Upp 6:2

Upp 6:1. Och sedan ser jag att lammet öppnar ett av sigillen och jag hör ett av de 4 väsendena som säger, med en röst som en åska, kom och se.
Upp 6:2. Och jag ser, och se en vit [skinande] häst och han som sitter på den håller en båge och han ges kronan, och han går ut segrande och för att segra.

Här är de samma vita häst men i ett annat skede. Det här när Jesus bryter sigillen det handlar om det som varit. Och vi vet att tron på Jesus gick segrande fram genom hela den då kända värden, Romarriket, de första århundradena efter Jesu död och uppståndelse.

Jesus vann hela den då kända världen på samma sätt som den vita hästen gick segrande fram och gavs kronan.

Här i Upp 19 handlar det i stället om den slutliga striden. Den när Jesus slutligen skall befria oss från ondskan. Och här i Upp 19 ser vi alltså det skedet. När Jesus kommer igen och skall segra. Han på den vita hästen. Han med det rena sinnet, det rena uppsåtet, han som är vår frälsare.

Jesus kommer åter och, han skall befria oss, på sin vita häst.

Och på samma sätt som han lyckades den första gången i Upp 6 så kommer han att lyckas igen. Han är verkligen den som skall frälsa världen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar