onsdag 14 december 2016

Frälsaren 36,
Israel blir frälst

Jesus kommer, ja hans tid är inne. Det ser vi här på att Israel samlar sig på nytt idag. Deras tid när Guds straffdom vilade över dem i deras fördrivning från sitt land är slut idag. Och det visar att vi är inne i den tid när Jesus kommer.

Jes 40:1.  Trösta [Sörj, De var bedrövade över] mitt folk säger er Gud.
Jes 40:2.  Tala vänligt [mod, hjärtligt] över Jerusalem, och ropa till henne, för hennes utsatta tid har fullföljts [är mogen], ty skulden för hennes synd har blivit betald, att ta emot från Jesu [Jashves] hand, mångdubbelt för alla hennes synder.


Jesus har gjort verket. Hans frälsning gäller också för Judarna, också för Israel och Jerusalem. och nu har den tid för straff som Gud satte ut för att de dödade och inte tog emot Jesus tagit slut. Och nu är det tid att ta emot Jesu frälsning.

Och vi vet idag hur Messiasrörelsen går fram i Israel. Och fler och fler blir intresserade av Mannen från Nasaret, som dog för våra synder på det sätt profeterna hade förutsagt.

Och det här gäller givetvis oss alla, att det är i Jesus som vi får frälsning. Det är han som betalt vår skuld, oberoende av hur stor den är.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar