torsdag 22 december 2016

Frälsaren 44,
Jesus dömdes och dödades som profetian sa alltså är han Messias, 
Vår Frälsare



Här har vi profetian om att Jesus skulle dömas och att han skulle dödas. Precis som det blev gjort.

Jes 53:8.  Han togs från fängelse och från dom, men för vem i sitt släckte talade han, för han togs från livets land, från mitt upproriska [syndiga] folk, han blev slagen för dem.

Så blev det. Precis som profetian sa. Därför vet vi att Jesus är den som skulle komma och som blev vår frälsare. För det står så i Profetian. Och här ser vi det stället i Bibeln där det är förutsagt.


Jesus, Judarnas Messias, han skulle dödas, det var förutsagt. Och Jesus uppfyllde det här alltså var han Messias, den som skulle komma.

Och idag kan vi inte bara se att Jesus var Messias genom att han dog för oss på det sätt det står i Profetiorna. Nej vi ser det också genom det verk han gjort bland oss idag. Han var den som erövrade hela Romarriket. Blev dess Herre. Ja han vände utvecklingen i hela världen. Och tog oss bort från det barbariska sätt att leva som vi hade tidigare på vikingatiden etc.

Det var genom Jesus som vi kommit dit vi kommit i västvärlden. Och redan här kunde man alltså se det eftersom Gud profetior förutsagt att den som skulle frälsa världen han skulle gå offrets väg, precis som Jesus gjorde.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar