torsdag 15 december 2016

Frälsaren 37,
Att göra väg för Jesus



Och här ser vi resultatet av Jesu frälsning. Jesus kommer och här beskrivs hur de skall göra väg åt honom. Hur de skall göra hans ankomst lätt. Förbereda för den.

Det är en väldigt kraftfull beskrivning. För nu gäller det, Jesus skall frälsa världen.

Jes 40:3.  Ropa, proklamera i öknen [vildmarken]: Vänd riktning till Jesus [Jashve], de ska skära i öknen en genomfart till vår Gud.
Jes 40:4.  Alla dalgångar skall lyftas och alla berg och kullar skall sänkas och det skall ske att det krokiga blir rakt och bergspassagerna [bergsryggarna, det trånga, ojämnheterna] skall sprängas upp [göras släta].
Jes 40:5.  Jesu [Jashves] härlighet förkunnas [kommer att förkunnas], och se, alla människor [kött] går tillsammans [är förenade, är lika], för Jesu [Jashves] mun har talat.


Det första vi skall göra är att vända oss till Jesus. Ta emot honom. Och då kommer han. Han kommer där det är öken. Där det inget liv finns. Det är där han skapar liv. Han som är skaparen.

Och dalgångarna ska fyllas ut. Jesus tar bort det jobbiga, han hjälper oss igenom det.

Och de omöjliga, bergen. Det som är så högt att det ser omöjligt ut. Där är Jesus med och gör det till något som vi klarar av, tillsammans med honom.

Ja också det krokiga, och de trånga passagerna i livet rätar Jesus ut och öppnar upp.

För när Jesus förkunnas då är vi alla Lika och alla får vi ta emot hans nåd. Hans frälsning. Det liv som han sänder i vår öken och får den att blomma.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar