söndag 4 december 2016

Frälsaren 26,
Jesus sköter sin församling



Nu fortsätter berättelsen om Lustgården. Det fantastiska som Gud har gett oss i frälsningen. Och här ser vi att det är Jesus, Adam i berättelsen, som sköter Lustgården.

1 mos 2:15 <Trad:> Och Guds Jashve tog människan [Adam] och satte honom i Edens lustgård för att arbeta där och för att bevara den.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son togs emot som Adam [människan, den blodröde] och sattes hos honom i församlingens hägn [inhägnad, trädgård] för att arbeta där och för att bevara den.
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son tog emot Adam [människan, den blodröde] och satte honom i församlingens område [inhägnad, trädgård] för att arbeta där och för att bevara den.


Det är Adam som sköter lustgården och Adam är symbol på Jesus, Det ser vi för det betyder också den blodröde. Alltså Jesus som led döden får vår skull, gav sitt liv.

Det är Jesus som ser till att det är Välsignelse att vara en Kristen. Han är vår Herre, han är vårt hopp och han är vår frälsare.

Här kan vi också se att en möjlig översättning av Lustgården är Församlingen. Och det är ju där vi lever som kristna.  Och det är Jesus som är församlingen Herre. Han är trädgårdsmästaren i församlingen. Han sköter den. Han ger den liv.

Och vår uppgift liksom Jesu uppgift är att sköta församlingen. Att vårda vår lustgård så att det är en lustgård full av Guds glädje och frälsning.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar