tisdag 27 december 2016

Frälsaren 49,
Jesus Lever



Ja så är det, Jesus skall leva länge, ja hans liv är evigt, för han var ödmjuk och vi är alla en frukt av hans seger.

Jes 53:10.  Och Jesus [Jashve] ger glädje i sin stora ödmjukhet, när man gör hans liv [själ] till skyldig, han skall se avkomma, han skall leva länge [alltid], och man har glädje i Jesus [Jashve] i hans hand kommer kraft [ges man framgång].
Jes 53:11.  Från hans livs möda uppenbarar han sig, han gör fullkomlig [överflödar]. Genom hans kunskap, blir den rättfärdige rättfärdig, mina tjänare blir talrika, och deras synder bär han.
Jes 53:12.  Därför fördelar jag åt honom i myckenhet, och han ger kraftfullt byte, därför att han lät sin själ vara som värnlös, till döds, och han räknades som syndare, och han bär de mångas syndastraff och kommer till [ber för, påverkar] syndarna.
 Jesu frälsning var total. Det var inte bara en liten seger, nej det är som det står här, de många som skall frälsas, de är talrika de som kommit till Tro.

Ja vi vet idag att hela världen omfattas snart av tron på Jesus. Och det är ju så det ska bli. Det kan vi läsa i andra Profetior att Jesus skall frälsa hela världen. Det ser vi t ex i Joh 3:16 – 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Här ser vi det klart att det är för att hela Världen skall fräsas som Jesus kom och så blir det. Vi är idag där i historien där det här håller på att hända.

Jesus är med oss och Jesus är segraren idag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar