måndag 26 december 2016

Frälsaren 48,
Jesus skall befria Jerusalem



Även Hanna en Profetissa talar om hur fantastisk Jesus är och att han är svaret från Gud.

Luk 2:38 Och också hon är där och hon prisar Jesus [Jashve, Herren] och hon talar om honom för alla de som väntar på befrielse för Jerusalem



Här är hela textstycket:

Luk 2:36 Och det fanns en profetissa, Hanna [hon tältade, hon slog läger, hon var nådig, hon var gynnad] dotter till Fanuel [Guds beredde, väntan på Gud; Guds ansikte, Guds närvaro] från Asers [lycklig, glad, glädje, välsignad] stam. Hon hade blivit gammal och hon hade levt 7 år med sin man sedan hon var jungfru.
Luk 2:37 Och hon är änka, snart åttiofyra år och vek inte från templet, och tjänade med fasta och bön, natt och dag.
Luk 2:38 Och också hon är där och hon prisar Jesus [Jashve, Herren] och hon talar om honom för alla de som väntar på befrielse för Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet].
Luk 2:39 Och efter att de gjort allt enlig Jesu [Jashves, Herrens] lag vänder de tillbaka till Galileen [cirkel, fällbar, ringa, gräns, kust, land] till sin stad Nasaret [gård, skydd, vakt, blir fostrad, örn].
Luk 2:40 Och det lilla barnet växte och han blev stark i ande och fylld med visdom och Guds nåd var över honom.

Hanna tjänade Gud med bön och fasta och Hon visste också vem Jesus var. Han var den som skulle befria Jerusalem. Han skulle ge fred. Det som alla väntat på skulle hända. Här är han som skall göra det.

Ja Jesus omgavs verkligen av många fantastiska budskap redan när han var nyfödd.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar