tisdag 20 december 2016

Bibeln är unik genom sina profetior
161220


Bibeln är en fantastisk bok. Helt unik genom alla de profetior som den innehåller.

Vi hittar de här profetiorna redan i de första kapitlen i bibeln och genom hela bibeln och i Uppenbarelseboken har vi många fantastiskt träffsäkra profetior.


Redan de första kapitlen i Bibeln är profetiska. De 6 skapelsedagarna i 1 Mos 1 är en bildlik profetisk beskrivning av de 6000 år som Gud använt till att forma människorna till det vi är idag. Från ett totalt kaos som var där för 6000 år sedan innan civilisationen började.

I det 2:a kapitlet i Bibeln, 1 Mos 2, kan vi läsa om hur fantastisk Jesus är hur han är vår frälsare och hur livet med honom är som en underbar Lustgård. Hur Guds välsignelse vattnar hela världen med de 4 floder som flyter ut från lustgården.

I 1 Mos 4 kan vi i brödramordet se en profetia om hur Judarna dödar Jesus. Kains mord av Abel är just en bild av det, och på samma sätt som Kain blev fördriven från sin mark. Så blev Judarna när de dödat Jesus fördrivna från sitt land.

Noa är en profetia på hur Israels land skulle översvämmas av hedningarna, Och hur tron på Jesus skall leva vidare uppepå Hedna havet i Kristi Kyrka. Och när tiden är inne så kommer Jesus att landa med sin ark och kommer ut till Israels folk på samma sätt som Noa landar med sin Ark och kommer ut på marken efter den tid som Gud bestämt för översvämningen.

Vi kan se fall efter fall av profetior som på ett unikt sätt pekar framåt.

Och går vi in i Uppenbarelseboken hittar vi ännu mera intressanta profetior.

Vi har TV som beskrivs i Upp 13:14 – 15. En bild som har rörelse och ljud det är en TV. Det vet vi idag.

Vi har www i Upp 13:18, 3 6:or efter varandra skrivs på hebreiska med 3 vav och det blir www skrivet med vårt Alfabet.

Ja Upp 13 till 16 är fulla av profetior som pekar rakt på vår tid. Vi befinner oss där. Och man blir imponerad hur Bibeln har kunnat förutse det vi har idag omkring oss.

De som påstår att Bibeln är som vilken bok som helst de har inte läst den. I varje fall inte med Guds Ande närvarande som öppnar ögon så att man kan se.


Jesus ge oss dina ögon så att vi ser din profetia när vi läser Bibeln och så att vi fylls med din Ande och blir dina vittnen som du vill ha oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar