lördag 3 december 2016

Frälsaren 25,
Välsignelseflodernas tid tar slut


Vi fortsätter vår genomgång av 1 Mos 2 och den beskrivning som det är av Jesus som vår frälsare. Och nu är vi i versarna 10 – 14 där vi läser om floderna som flyter ut från Edens lustgård, en bild på den välsignelse som Gud har gett hela Jorden genom Jesus och hans Evangelium.

Men den här välsignelsen skall ta slut och det kan vi läsa om i Upp 16:12 – 13 där vi ser att Eufrat som var den sista välsignelsefloden skall torka ut.

I samband med vredesskålarna som Gud skall utgjuta som det sista för att få oss dit han vill så tar välsignelserna slut och Österns konungar, och religioner väller in över oss som vi kan se idag, när både Islam och Buddism håller på att ta över våra länder.


Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten torkas ut för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Här ser vi både hur Eufrat torkar ut. Guds välsignelsetid är alltså över. Och vi ser hur den Falske Profeten kommer fram på ett nytt sätt. Alltså Islam profeten Muhammeds lära breder ut sig som den gör idag.

Och vi kan konstatera att det är här vi är. Vi är i den tid när Guds välsignelse floder har slutat verka och Islam breder ut sig. Och de österländska religionerna tar över västvärlden. Och ondskan med Vilddjuret etc. tar för sig.

Men tack och lov Gud har lovat att segra och det kan vi läsa i Upp 19:20 och vi tar den versen också så att vi inte förlorar modet.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Jesus kommer att segra och det är hans rike som till sist skall regera världen.

Och det är viktigt att vi har med oss det när vi studerar de här tiderna av det profetiska som kommer att vara jobbiga. Men det jobbiga kommer att ta slut och Jesus kommer att segra.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar