fredag 9 december 2016

Frälsaren 31,
Jesus lider döden och uppstår



Här har vi profetian på Jesus död och uppståndelse.

1 mos 2:21 <Trad:> Och Guds Jashve lät en djup sömn falla över människan [Adam], och när han sov tog han ett revben och återställde med kött i stället.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son föll i djup sömn, det är den offrade Adam [människan, den blodröde], och han skall bli gammal, och han accepterade att jag tar bort som ett resultat av att jag böjde ner honom, och han återställer med evangelium er grundval.

samma sätt som Adam föll i djup sömn för att Gud skulle kunna skapa kvinnan. Så dog Jesus och uppstod för att Guds frälsning skulle förverkligas.


Och som Paulus skriver så ser det för många ut som en dårskap. Men det är Guds kraft. I denna död och uppståndelse ligger vår frälsning. Och det fungerar.

Nu behöver ingen mer dö. För en har dött för alla. Och vi behöver inte mera offra djur, för Jesus, det slaktade lammet, har dött, precis som profetian sa att han skulle göra. Och därmed bevisade han att han verkligen är den som skulle komma.

Och Jesus bevisar att det sätt att leva som han lärde oss faktiskt fungerar. Han var konsekvent. Han älskade oss så mycket att han inte ens backade när de tog honom till fånga och dödade honom. Av avundsjuka därför att han var vår frälsare. Den som skulle förändra världen.

Och Gud lät honom uppstå så att han finns ibland oss idag, med sin Helige Ande som leder och hjälper oss, att vara det han vill att vi skall vara.

Gud vare lovad. Jesus lever och är den som gjorde det.

Och alltså redan här talar Gud om det. Redan här i det andra kapitlet i Bibeln. Pekar Gud på vad som är det som skall hända för att den fulla frälsningen skall komma.

Utan Jesu död och uppståndelse, Adams sömn, var det bara djur, vi var alla bara som djur, som vi läste tidigare och ingen av dem var så som Jesus ville ha dem.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar