måndag 5 december 2016

Muslimsk Väckelse
161205



Många talar om att det skulle behövas väckelse inom Muslimvärlden. Det vi hade här i väst på 1800 talet och börja av 1900 talet. Men Islam är inte Kristendomen, det är annorlunda där. Vi har väckelse idag i Muslimvärlden. IS är ett utslag av den.

Här i den Kristna världen innebar det att människor sökte Jesus, lästa Bibeln och började göra som Jesus sa. Började bry sig om varandra. Leva sunda liv. Vara ärliga och lära sig vad Jesus ville.

Men vad är Muslimsk väckelse. Jo det är att lära känna Muhammed. Lära sig hans liv. Hur han gjorde. Hur han dödade för att få pengar. Hur han spred skräck för att få makt.


Ja det är faktiskt så det är. När man har väckelse så går man tillbaka till rötterna. Man går till kärnan av sin tro. Och en Muslim hittar där Muhammed och Koranen. Det betyder att det är det han läser. Det är det han följer.

Muhammed blir Rättesnöre. Vad han skrev i Koranen blir det man gör. Det är därför vi har den här så kallade Radikaliseringen inom Islam. Det är deras väckelse. Att följa Muhammed.

Men finns det då inget hopp. Finns det ingen mänsklig Islam. Jo det finns människor inom Islamvärlden som finner Jesus. Finner hans sätt att älska varandra och hans frälsning. Men de har det tufft. De blir förföljda. Ja t o m dödade i många länder.

Men vi får hoppas att det är i Islamvärlden som det var i Sovjet. När trycket underifrån blir tillräckligt stor då faller Mullornas makt. Deras förföljelse av de som vill gå Jesu väg. Fridens väg. Fredens väg. Och det vi Jesus troende kallar väckelse, Kärlek, Fred och Frid i Jesu namn, väller fram också i Islamvärlden.

Jesus kommer att segra det har han lovat. Hans fred kommer att uppfylla jorden. Det har han sagt.


Tack Jesus att du är segraren. Tack Jesus att vi får lita på dig och se upp till dig. Du kommer och du är vårt hopp.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar