onsdag 21 december 2016

Frälsaren 43,
Vi är alla som vilsna får


Liknelsen med oss alla som får och Jesus som fåraherden är passande. Och han är inte bara vår herde han tog också vårt straff.

Jes 53:6.  Vi var alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men Jesus [Jashve] lät allas vårt straff komma över honom.
Jes 53:7.  Han plågades och han förnedrades och han öppnade inte sin mun, som ett lamm som blir lett till slakt och som ett får som blivit bundet inför sin klippning, ja han öppnar inte sin mun.

Jesus var allas vårt offerlamm. Jesus bar allas våra synder. Och det fast vi inte förstod det. Fast vi var vilsna och inte begrep vad som hände och inte ens idag riktigt förstår hur det gick till så gjorde Jesus det.


Och han gjorde det fast vi gjorde fel. Han bar straffet för våra felaktiga handlingar medan vi fortfarande var vilsna och fel.

Och han gjorde det frivilligt. Han lät sig fångas. Han lät sig dömas. Och han bråkade inte. Han var tyst och tog allas vårt straff.

Inga mer djur behöver offras i offerriter. För offret är gjort en gång för alla och alla synder är försonade för alla framtid. Gud har avskaffat alla offer av djur i och med Jesus.

Ingen mer behöver nu dömas för synderna är sonade för oss alla. Vi får alla leva fria i Jesus. Fria i hans frälsning.

Karl Håkan



2 kommentarer:

  1. Accepterar Jesus att jag ber till både honom och Shrek varje morgon och kväll, eller är detta synd? Kommer jag isåfall bli straffad?

    Mvh, en orolig 14-åring.

    SvaraRadera
  2. Man skall inte be till någon annan än Jesus, det är han som är vår Gud.

    Det första budet lyder ju som bekant: Du skall inga andra Guda ha jämte mig.

    Och har man haft det så kan man alltid be Jesus om förlåtelse och då verkar hans försoning och man är fri från straff och kan fortsätta att be till enbart Jesus för han har allt vi behöver.

    Karl Håkan

    SvaraRadera