onsdag 28 december 2016

Frälsaren 50,
Jesu Evangelium ger ett rätt och rikt liv


Och det skall inte bara bli många som blir frälsta, Nej det skall vara kraft i Jesu frälsning. Livet i Jesus är ett liv med Glädje

Jes 53:10.  Och Jesus [Jashve] ger glädje i sin stora ödmjukhet, när man gör hans liv [själ] till skyldig, han skall se avkomma, han skall leva länge [alltid], och man har glädje i Jesus [Jashve] i hans hand kommer kraft [ges man framgång].
Jes 53:11.  Från hans livs möda uppenbarar han sig, han gör fullkomlig [överflödar]. Genom hans kunskap, blir den rättfärdige rättfärdig, mina tjänare blir talrika, och deras synder bär han.
Jes 53:12.  Därför fördelar jag åt honom i myckenhet, och han ger kraftfullt byte, därför att han lät sin själ vara som värnlös, till döds, och han räknades som syndare, och han bär de mångas syndastraff och kommer till [ber för, påverkar] syndarna.

Jesus ger både kraft och glädje. Och det är genom Evangeliet. Genom den undervisning som Jesus gav. Det är när vi lever som Jesus vill som vi får hans kraft.


Men även om vi skulle misslyckas så är Jesus med oss för han bär våra synder. Våra fel tar han på sig. Så vi kan alltid gå vidare. Inte fastna i våra fel och älta dem utan vi får lägga våra bördor på Jesus som redan har burit dem.

Det är det här som är det fantastiska Evangeliet, Jesus har burit våra synder, våra fel och vi kan alltid se framåt, gå vidare. Och det är därför som Kristendomen är så unik. Den har frälsningen i Jesus. Den fullständiga befrielsen från straff och dåligt samvete, för Jesus gör oss fria.

Och han hjälper oss också att vända om, från det felaktiga beteendet, med sin Ande och kraft, så att vi blir det han vill. För också det är Evangeliet, att vi skall bli Jesuskopior och bli som han.

Och fullkomliggjorda i Jesus och överflödande i Jesus får vi gå vidare i Livet. Han är alltid med oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar