fredag 23 december 2016

Kunskapsökningen kräver Artificiell Intelligens
161223


Kunskapen ökar snabbare och snabbare. På 1600 talet tog det flera århundrade att dubblera kunskapen. På 1900 talet skedde samma sak på flera årtionden.

Nu dubbleras kunskapen på 18 månader. Det går bara fortare och fortare. Fler och fler vet mer och mer.

Idag kan omöjligen ens experterna hålla all kunskap i minnet som finns inom deras område. Det enda som klarar vår kunskap är snart Artificiella intelligens system.


Det är de som får bli våra doktorer, Våra experter. Ska man få bra svar då får man fråga en Dator med Artificiell Intelligens.

Det berättas att man hade en patient som läkarna inte kunde bestämma exakt var det var för sjukdom, men när man matade in symtomen i ett system för Artificiell intelligens så kom svaret och det visade sig vara rätt och bekräftades genom mera provtagningar.

Dit är vi på väg. Och snar kan datorerna klara vårt språk. De kan kommunicera med oss på vårt modersmål, Svenska. Och förstår vad vi vill. Och de klarar att hålla all kunskap. Den som blir för komplex för våra hjärnor.

Så ju mera man tittar framåt ju mera ser man hur viktiga de Artificiella Intelligens system kommer att bli i vår allt mer komplexa värld.


Jesus hjälp oss. Hjälp oss i denna mer och mera komplexa värld att se dig och din vilja och ditt rike. Var med oss också i det här.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar