söndag 18 december 2016

Frälsaren 40,
Jesus föddes som ett barn


Jesus var som ett spädbarn först. Ja han föddes som en av oss. Han såg inget speciellt ut.

Jes 53:1.  Vem litade på det du sa till oss, och för vem var Jesu [Jashves] kraft [arm, sådd] uppenbarad.
Jes 53:2.  Och han steg upp som ett spädbarn inför deras ansikte, och som ett rotskott från torr mark, han har inget speciellt utseende [är inte vacker], och ingen prakt [härlighet] ser man hos honom, och inget utseende som gör att man känner för [längtan till] honom.


Det var inget speciellt med Jesus mänskligt sett. Han föddes som alla vi andra. Och han hade ingen speciell prakt. Tillhörde inte någon rik familj, eller någon regerande kung, utan han var som alla andra.

Men han var likafullt Davids son, ett rotskott, och han härstammade från David, precis som Gud hade lovat David. Men han kom i en tid när det Andliga var dött. Det var torrt.

Han hade ingen prakt, ingen jordisk härlighet. Mänskligt hade han inget som attraherade. Hela hans liv kännetecknades av att han levde under enkla förhållanden.

Och det var det som var hela Guds Idé. Gud tittar inte ner på oss, utan han är med oss. Jesus, vår Gud, delar vår vardag, våra bekymmer, är som en av oss, men likafullt kan han frälsa oss, rädda oss ut ur detta trånga, kvävande, döda värld, in i sitt liv. Och sådan var Jesus, han delade vår vardag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar