måndag 12 december 2016

Bilen är som var mans Rullstol idag
161212


Idag är Bilen viktigt. Vi kan inte ta oss runt i samhället på ett rimligt sätt utan den. Genom att gå kommer man några kilometer från hemmet. Men med Bil kommer man flera mil. Dagens samhälle bygger på det. Ska man åka och handla då behövs bilen. Ska man hälsa på någon då behövs Bilen. Etc.


De kommunala kommunikationerna klarar inte det hela på ett rimligt sätt. Utan Bil är vi som handikappade i dagens samhälle.


Ska jag t ex åka från en förort i Lund till en förort i Malmö tar det 2 timmar med kommunala kommunikationer. Men med Bil tar det ½ timme.

OK är man ung och vädret är fint då kan man cykla. Och med cykel kommer man ganska långt. Men även där behöver man Bilen när det börjar bli över flera mil.

Och är man inte ung längre ja då är det Bilen som gäller.

Det är konstigt att det här inte gått upp för beslutsfattarna. För medellånga resor är Bilen oslagbar. Och i många familjer ett måste för att få ihop det.

Jag ser alltså fram mot ett samhälle som gynnar Bilen. Ett samhälle med rikt med gratis parkeringsplatser. Låg skatt på Bil, ja kanske t o m subventioner så alla skulle ha råd med Bil.


Jesus hjälp oss så att vi får ett ärligt samhälle som erkänner saker som de ät och satsar där det verkligen får nytta för oss vanliga.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar