onsdag 14 oktober 2015

Min Jesus kommer 27

Guds plan med Israel, Sammanfattning.

Upp 12 innehåller mycket av det som hänt med Israel och hur Jesus kommer från dem, men också hur Satan hela tiden försöker att omöjliggöra Guds verk.

Först får vi se Israel och sedan får vi se ondskan som här framställs i skepnaden av draken med 10 horn. Det är intressant för det är ju ett av vilddjuren i kap 13 som skall komma på slutet. Och som jag hävdar var första delen av 1900 talet med kolonialstaterna. Där Israel fick sitt land 1948.

Jesus föds sedan här bildlikt av kvinna som är Israel och tas sedan upp till Gud.

Israel får däremot fly till en plats som är förberedd och man kan se det som den exil de fick gå i fram till 1948 när de slutligen fick sitt land.


Nu när Jesus har segrat och kommit upp till Gud blir Satan utslängd ur himlen, och kastas till Jorden.


Det är genom Jesu blod som vi fått frälsning, och nu stundar hårda tider för de som inte är i Guds hand. Men den tid djävulen har att verka är kort.


Djävulen, ormen etc. ger sig nu på kvinnan, och det är det vi ser idag när Djävulen gör allt för att förinta Israel. Och under den tiden kommer Judarna att flyga till sitt land Israel.

Vi kan se det som hände under 1900 talet som viktiga delar i det här som skulle hända med Israel.

Och efter allt det här så kommer Jesus att upprätta sitt rike och bli vår kung.


Men Gud ser till att djävulens angrepp på Israel misslyckas och då kommer han i stället att ge sig på de Kristna. Något som vi ser just nu.


Vi ser alltså att vi är på slutet av den här profetian, när alla de många försöken att krossa Israel har misslyckats och nu är det de Kristna som är måltavlan, på många ställen i Jorden. Så Guds profetior är högaktuella och åter har vi en profetia där vi är framme vid slutet och Jesu kommande har därmed kommit närmare.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar