söndag 11 oktober 2015

minJesus kommer 24

Guds frälsning är i Jesu blod

Gud genomför sin frälsning också hos oss och det gör han genom Jesu blod, genom att vi får leva i Jesus, sätta vårt eget liv i andra hand och Jesus i första.

Upp 12:10. Och jag hör en väldig röst i himmelen, som säger: Nu fullföljs [sker, kommer, finns till] vår Guds frälsning och kraft och kungadöme, och hans Kristi [smordes, Messias] makt, eftersom han kastar ner vår broders anklagare, som anklagar dem inför vår Gud, dag och natt.
Upp 12:11. Och de besegrar honom genom lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord och de älskar inte sitt liv [själ] ända till döden.

Vi ser här hur Gud genomför sin frälsning. Han har ju egentligen redan segrat. Djävulen är utslängd. Men Gud måste också se till att frälsningen förverkligas hos oss och det är det som kommer att hända här.

Frälsningen ligger i Jesu blod, i lammets blod, i den ande och kraft som Jesus hade när han offrade sitt liv. Han är vårt ord, vårt evangelium. Det är i honom vi får segra vi också. Och vårt liv det skall vara i honom. Det är inte längre vi som individer som är viktiga, det är Jesus och att vi är hans liv. Får leva helt i och för honom. Det är då vi besegrar djävulen.

Hjälp oss Jesus att var dig trogna och vinna seger.!!

Upp 12:12. Därför, himlarna och de som bor i dem, fröjda er. Ve, de boende på jorden och havet, eftersom Djävulen kommer ner till er, och är väldigt rasande och har förstått att han har liten tid.

Livet hos Gud, Livet som vi har i Jesus blir en fröjd. För segern är vunnen. Men runt omkring oss ser vi eländet. Här på jorden är Djävulen igång. Han ser att han håller på att förlora, men tror fortfarande att han kan vinna, att han kan förföra alla människor så att Gud till sist trotts allt förlorar och hans frälsningsplan inte kan fullföljas.

Men den tid som vi måste leva med detta elände är kort. Gud skall se till det för han vill att människorna skall överleva och uppleva hans frälsning också på Jorden, också i den fysiska världen hos oss.

Så snart kommer Jesus och förverkligar den fullständiga segern också hos oss.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar