tisdag 27 oktober 2015

Tider i Bibeln 5

Jesus kommer tillbaka

Berättelsen om Noas Ark innehåller många tider som på ett fantastiskt sätt visar att Gud vet vad som skall hända och när. Och i det förra avsnittet visade vi på 1967 och att då fick Israel hela sitt land. Och också att i samband med det skulle Anden falla över hela Kristi kyrka.

Nu fortsätter vi och då kommer vi till 1 Mos 8:14. Det konstiga är att fast det stod i förra versen att land var torrt står det nu här igen. Och i förra versen gick inte Noa ut ur arken, fast land var torrt. Men i den här versen får Noa order av Gud att gå ut.

Det här är alltså ett mycket intressant år. Det är det här året som pekar på Jesu återkomst. Vi ser i berättelsen hur Noa går ut ur sin Ark. Hur Jesus kommer ut ur sin kyrka, Och tillsammans med alla som är i den. De går ut till landet. Till Israel.

Det är alltså det Jesus skall göra, han skall ta med sig alla de han frälst och komma ut till Israels land.

Och vilket år skall det då ske.

Ja vi ser att det är i den 2 månaden, den 27 dagen. Det förra datumet var den 1:a dagen i den 1:a månaden. Skillnaden blir då 56 dagar. Och räknar vi fram 56 år från 1967 då kommer vi till 2023.

Det är alltså året som är angivet här och som motsvarar när Jesus skall komma till Israel. Och eftersom land här skall vara torrt som förra gången så visar det att Israel skall ha hela det land som Gud har lovat dem även detta år, alltså det som man hade 1967 eller kanske mera.

Och vi Kristna vi skall också få vara med och vi skall få tåga in i Guds rike. Gud skall alltså här förverkliga sitt rike på Jorden. Kommer det då att äga rum samma år. Det vet vi inte men som tidigare kommer det som gäller de kristna att ske i samband med det som gäller Judarna, som vi såg i de förra avsnitten. Men som vi såg då så kan det skilja på något eller några år.  

Det är också intressant att konstatera att här är det förmodligen som den Ande utgjutelse över hela mänskligheten skall äga rum som Joel talar om. Vi såg ju att vid den fösta tiden då föll anden i en specifik del i samband med att Noa öppnade fönstret, och pingströrelsen bildades (1906). Och i samband med att Israel fick hela sitt land och Noa tog av taket då föll anden över hela Kristi Kyrka (1968).

Nu tas alltså det sista steget och Anden faller över allt kött. När hela Kristi församling går ut i på land i den friska luften.

Som vanligt så är det Gud som vet när saker skall hända, och det är alltid roligt att titta på tider och se var man är. Men det är viktigt att vara ödmjuk och konstatera att Bara Gud vet tiden och stunden. Man kan räkna och spekulera och personligen tycker jag det är roligt, men man skall alltid varar medveten om att det egentligen bara är Gud som vet exakt och med säkerhet.

Och dessutom skall ju de sista tiderna förkortas för att inte allt kött skall förgås som Jesus säger när han berättar om ändens tid.

Jesus kommer snart. Han är verkligen med oss.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar