lördag 10 oktober 2015

minJesus kommer 23

Seger i himlen

Djävulen blir nu utkastad ur himlen. Han tillhör inte längre det som finns där. Och nu fullföljs Guds frälsning.

Upp 12:7. Och det blir krig i himlen, Mikael och hans änglar strider mot draken och draken strider och hans änglar.
Upp 12:8. Och de segrar inte och deras plats finns inte mera i himmelen.
Upp 12:9. Och han kastas, den väldiga draken [ormen], den gamle ormen, den som kallas Djävulen och Satan, den som lurar värden, kastas fullständigt till jorden, och hans änglar med honom.

Saten, ormen, draken, Djävulen. Han har många namn, men här kastas han ut. Han är besegrad. Och vi ser hur han kastas till Jorden. Och det kan givetvis ha flera betydelser, det ena är att han slås ner, faller. Och är därmed borta ur leken. Men det andra innebär att han lämnar andevärlden och kommer till den fysiska, verkliga världen. Det är han som nu sätter igång att försöka luras hos oss. Och det är det vi ser idag.

Vi ser runt omkring oss hur det som skulle kunna bli bra, blir skit. För galna tankar sätter sig i människorna, och i de ledande idag. Det är en förförelseanda igång i vår tillvaro. Och det är alltså det som Bibeln säger här. Det skall vara så i de sista dagarna. Djävulen han som luras kommer till oss.

Och vi får verkligen bedja att Gud fyller oss med klarsyn så att vi kan se i denna tid och inte låter Djävulens bländverk styra våra liv.

Och samtidigt ser vi att det vi nu har det ingår i Guds plan och snart kommer Jesus och förverkligar den fullständiga segern också hos oss.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar