fredag 9 oktober 2015

minJesus kommer 22

Israel föder Guds son

Upp 12 är ett intressanta kapitel som beskriver mycket av det som skall hända med Judafolket.

Upp 12:1. Och ett väldigt tecken syns i himlen, en kvinna iklädd solen och med månen under sina fötter och en krona, med 12 stjärnor, på sitt huvud.

Här ser vi Israels folk med sina 12 stammar. Solen är Jesus och Gud och månen är församlingen. Israels folk var ju Guds egendomsfolk och därmed iklädda Gud och Jesus, och var den främsta implementeringen av Guds församling.

Upp 12:2. Och hon är havande och skriker i födslovånda och plåga att föda.

Här ser vi ögonblicket strax innan Israels folk skall föda det som är Guds son Jesus, Kristus.

Upp 12:3. Och ett annat tecken syns i himlen, och se en väldig eldröd drake [orm], som har 7 huvuden och 10 horn och på sina huvud, 7kronor.

Den hemska Draken, ormen, Satan själv, blandar sig också i och vi ser honom här i skepnaden av det 10 horande vilddjuret. Det är intressant för det var under dess tid som Landet Israel bildades, 1948. Vi har tidigare sett att det 10 hornade vilddjurets tid var under första hälften av 1900 talet. *

Det här är också intressant för det pekar på att liksom Jesus, pojken som föds i vers 5 nedan är Guds förverkligande av frälsningen. Så är det 10 hornade vilddjuret, Satans förverkligande av hans plan.

Upp 12:4. Och hans svans drar en tredjedel av himmelens stjärnor och kastar dem till jorden, och draken har ställt sig framför kvinnan, som kommer att föda, för att när hon föder skall han sluka [äta upp, förstöra] hennes barn.

Här ser vi att det var 1/3 av stjärnorna som kastades till marken. Det är en intressant blid som kan syfta på de 6 milj. judarna som fick sätta livet till i Gaskamrarna, under det 10 horande vilddjurets tid.

Upp 12:5. Och hon föder en pojke som skall vara herde för alla folk, med en stav av järn och hennes barn tas upp till Gud och hans tron.

Här föds Jesus pojken, och han far upp till Gud precis som Jesus gjorde efter sin död och uppståndelse.

Här kan vi också se staven av Järn som vi tidigare har förknippat med Tyatira och Islam***. Vi ser idag hur Gud använder Islam för att slå folk och driva dem tillbaka till tron på sig. Är Islam den enda implementeringen av Jesu Järn stav, Ja det får vi kanske se. Det verkar i varje fall vara en av implementeringarna.

Jesus gör det här givetvis inte för att han är elak utan för att föra människor tillbaka till den sanna tron, den tro som ger resultat. För Gud vet hur galet det kommer att gå annars.

Upp 12:6. Och kvinnan flyr till öknen där hon har en plats som är förberedd av Gud, för att där ge uppehälle åt [uppfostra, ge näring åt] henne i 1260 dagar.

Kvinnan var ju som vi sa Israel och Israels land och vi ser här att när hon har fött då måste hon fly, och det var ju det som hände. Efter det Jesus fötts så fick Israel lämna landet och har sedan varit utspridda över hela Jorden. Och man kan se det som att de har levat som i en öken, en plats av elände där Gud skall hålla dem vid liv fram till den tid vi lever i idag, då nästa skeda i Guds plan inträffar.

Efter Jesus himmelsfärd så kommer alltså Judarna att vara i denna öken, denna fördrivning, där de skall vara i 1260 dagar. Och räknar vi om det till år så blir det alltså 1260 år. I Daniel** har vi 1290 år (Dan 12:11) och där räknas det från Förödelsens styggelse på helig plats. Den heligaste platsen det är ju Templet, och den stora styggelsen på Tempelplatsen det är Klippmoskén och den kom dit 688. Räknar vi därifrån så kommer vi till 1948.

Är det en tillfällighet eller har Gud lagt in det för att visa att han viste för det var ju 1948 Israel fick sitt land. Då upphörde behovet av denna speciella plats, israels förskingring, som det talas om här och Israel var tillbaka i sitt land.

Här kan vi alltså åter se hur det som har hänt under de senaste åren går i uppfyllelse och det visar att vi är inne i ett nytt skede av Guds frälsningsplan och Jesus kommer snart.


Karl Håkan


* Det 10 hornade vilddjuret har vi skrivit om i samband med de två vilddjuren och de tecken som följer dem. Det har vi i Upp 13. Och man kan läsa mera om det på:


** För den som vill läsa mer om Daniels profetia och den sista tiden så finns mera om det på:


*** Den som vill läsa mera om Tyatira som Islam och Guds Järnstav som slår folken, kan göra det på:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar