lördag 31 oktober 2015

Tider i Bibeln 9,

Summering

De 7 skapelsedagarna
I 1 Mos 1 möter vi det första kapitlet som ger oss tider för Guds verk med människorna. Verket är indelat i 1000 års perioder och det började för 6000 år sedan och nu i vår år tid kommer slutet på denna 6000 års period. Nu kommer Gud att göra Människan till sin avbild. Och sedan följer 1000 års riket. Riket där Jesus tillsammans med de sina regerar världen.


När Jerusalem innehades av de Kristna
Nästa del handlar om tider i berättelsen om Noas Ark. Den första tid som vi möte där och som är profetisk det är när Arken stannade på Ararats berg och räknar man på tiderna så kommer man till år 1120. Och Ararats berg är här en symbol för Jerusalem. Det andligt högsta berget. Och vi vet att vid den tiden så innehade de Kristna överhöghet i Jerusalem.


Judarna återvänder
Fortsätter vi att titta på tider i berättelsen om Noas Ark så kommer vi till den Tid när Judarna börjar återvända. Det vi kommer till exakt är när andra världskriget tog slut, 1918,Engelsmännen just erövrat Jerusalem året innan från Muslimerna, och när man några år senare kom med Belfort deklarationen där Judarna fick återvända och bo i landet.

De kristna fick här den helige ande genom att Pingströrelsen bildades och var fylld med den. Anden föll 1906.


Israel får hela sitt land
Nästa tidpunkt i Noas Ark berättelsen är när Israel får hela sitt land. Det kan vi läsa om i fortsättningen och vi ser där att det står att landet var torrt. Det är en symbol för att Israels folk har landet inte hedningarna, som i bibeln symboliserar med havet och vattnet. Det här ägde rum 1967 då när Israel försvarade sig så tog man tillbaka allt det land som tidigare varit Arabiskt, och man fick allt land som Gud hade lovat.

För de kristnas del så kännetecknas den här tiden av att då föll Anden i hela Kristi kyrka och det började 1968.


Jesus kommer tillbaka
Nästa tid är Jesu återkomst. Det är när Noa gick ut ur arken på Guds order. Alltså Jesus kommer ut till sitt folk. Noa hade också alla djur med sig ut ur Arken. Och det betyder att med Jesus ut ur Arken är alla de kristna som blivit frälsta i Jesus, och som tillhört hans kyrka.

Det här blir en mycket intressant tid och här kommer också förmodligen Joels profetia om att Alla människor skall uppfyllas av Guds ande att gå i fullbordan.

Det årtal som vi kommer fram till när vi räknar på det är 2023. Men Gud har lovat att förkorta tider på slutet för att inte allt kött skall förgås. Så endast Gud vet hur det till sist kommer att bli.


Daniel in i vår tid
Här är en profetia som också visar på år 2023. Den står i Daniels boks sista kapitel. Där finns talet 1335 nämnt och det står talas om förödelsens styggelse på helig mark. Den mest heliga platsen är där helgedomen låg och där ligger nu Klippmoskén. Den byggdes år 688 och räknar vi därifrån så kommer vi också till 2023. Här finns också 1290 dagar nämnt och den tiden pekar på Camp David avtalet (1978) när Israel för första gången fick ett fredsavtal.



Israel föds som nation
I Upp 11 finns 1260 dagar nämnt. Det är snarligt 1290 och räknar vi på det på samma sätt från år 688, så kommer vi till 1948. Det var då Israel bildades som nation.


En tid tider och en halv tid och 42 år
42 är en tid som vi hittar i bibeln och vi kan också konstatera att 42 år det är 1/24 av 1000 år. Alltså 1 timme av de 1000 år långa skapelse dagarna.

Det finns också ett begrep ”en tid, tider och en halv tid” eller som vi möter det på ett ställe 3,5 dag.

Om vi tar 42 år långa tider och tillämpar dem på vår tid kan vi se 4 sådana tider

1864 – 1906, Med uppvaknande både hos guds folk och Israel
1906 – 1948, det 10 hornade vilddjurets tid, kolonialmakterna
1948 – 1990, det 2 hornade vilddjurets tid, Supermakterna, USA och Sovjet
1990 – 1911, En halv tid, En tid med både Kristna TV satelliter och väckelse ut över världen

Nu efter de här tiderna är vi inne i Upp 15 och 16 Vredesskålarnas tid och vi ser idag den 6:e skålen med Draken, Vilddjuret och den Falske Profeten (Muhammed med Islam) som just nu är igång för fullt.

Och på slutet av 6:e skålen ser vi Harmagedon. Den galenskap som vi ser just nu, där Araberna med sitt Islam gör allt för att krossa och förinta Israel och Judarna, precis som Hitler gjorde. Och tänk i det här läget får Araberna stöd av vår utrikesminister, tillsammans med de flesta andra i västvärlden, så galet har det blivit nu.

Det gäller att vara vaken idag, för det är nu det händer.



Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar