söndag 25 oktober 2015

Tider i Bibeln 3

Judarna återvänder

I förra avsnittet tittade vi på berättelsen om Noas Ark och nämnde att det är en profetia på tiden för Kristi kyrka, när Judarna var fördrivna.

Det hela började år 70 och det motsvarar i berättelsen det år som Noa var 600 år gammal och den 2:a månaden och 17 dagen. Det var då regnet började.

Vidare sa vi att man skall ta 7 gånger dagarna för att få antalet år, när man räknar på Hedningarnas tid, och vi kunde se att det stämde för när vi räknade på Korsfarartiden och så kunde vi visa att mitt i den tid som de Kristna innehade Jerusalem så landade Arken på Ararats berg, i berättelsen och Jerusalem är det andligt sett högsta berget.

Nästa tid som vi hittar är när vattnet börjar sjunka undan (1 Mos 8:5) och det är den 10:e månaden och den 1 dagen.

Det blir då (10 – 2) * 30 + (1 – 17) = 224 dagar

Vilket alltså motsvarar år: 70 + 224*7= 1708

Och i vers 6 står det att 40 dagar senare släppte Noa ut korpen. Det blir då år: 70 + (224+40)*7=1918

Vi har alltså kommit fram till 1918 och det var då första världskriget slutade, och året innan erövrade Engelsmännen Jerusalem och hela området från det Turkiska riket. Och som ett resultat av det här kom Belfort deklarationen några år senare, där man gav Judarna rätt att återvända till landet.

Det här motsvara i berättelsen om Noa att Noa släppte ut Korpen. Och vi ser att korpen flyger fram och tillbaka och signalera därmed till Israels barn att återvända till sitt land. Fler och fler Judar tar här möjligheten och uppbyggnaden av Israels land har satt igång.

Det är också intressant att konstatera att Noa öppnade fönstret på arken. Han släppte med andra ord in frisk luft, Frisk ande och vi vet att här i början av 1900 talet föll Anden bland de kristna och pingströrelsen bildades, som ett resultat av det och Gud började alltså också sin Ande utgjutelse över de Kristna.

Det är intressant att notera att samtidigt som Gud gjorde saker med Judarna och Israels barn så gör han saker med de Kristna. Samtidigt som han börjar kalla hem Israels barn till sitt land så börjar han den Ande utgjutelse som senare skall bli över hela Kristi Kyrka, men det återkommer vi till i senare avsnitt.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar