torsdag 22 oktober 2015

minJesus kommer 35

Sammanfattning av Profetian om de Två vittnena

Vi skall titta på hela innehållet i delen om de två vittnena.

Nära Jesus är det tryggt
Först kommer en del som beskriver att det bara är nära Jesus, nära Gud som vi är skyddade.

För Judarnas del kan man också se det som att det är de som flyttar till Israel, fullföljer Guds plan och bor nära honom i det land som han gett dem. Det är de som kommer att klara sig.


De två vittnena
Det två vittnena det är Judarna och Jesus, men också de Kristna och Jesus. Det är både och, och Jesus ära alltid med. Han tar alltid hand om oss och ger oss det vi behöver.


Guds Kraft
Det är Evangeliet som skall föras ut, Guds kraft, och ingen skall kunna skada Guds vittnen för han är med dem. Det är i stället deras motståndare som skall dö när de försöker skada dem.

Och både välsignelser och plågor ligger helt i händerna på Vittnena. Och det är hur man behandla Guds vittnen som styr om det blir välsignelse eller plågor.



Vilddjurets tid
Men Vilddjuret det som var under 1900 talet, det kommer enligt profetian att besegra Vittnena. Och vi ser idag att Kristendomen i Västvärlden är död.

I stället har vi fått Homofili och Världens Anda.


Kristendomen är död i Vilddjurets rike
Ja hela Världen skall se att Kyrkan är död idag. Och det här skall hända under perioden från slutet av 1800 talet och en bit in i 2000 talet. Vi får också se att Bibeln visste att Israels barn skulle flyga hem till Israel i våra dager.


Kyrkans död ger glädje och frammanar Islam
Många skall bli glada att Kyrkan äntligen nu är borta. Nu slipper man alla dess påbud. Men vi ser också här en profetia att Islam skall göra sig gällande och bli en plåga för Jordens folk på slutet.


Guds folk reser sig
Men till sist ser vi att Guds folk på nytt får liv. De reser sig. Och man kan se det här som att det gäller både Judarna och de Kristna.

Vi vet idag att Judarna har fått sitt land och det skall de ha och de skall också ha fred med sina grannar och vara erkända.

Men också de Kristna som har tryckts ner i dagens samhälle kommer alltså att Resas upp och Jesus kommer på nytt att komma till heders i vårt västerländska samhälle enligt den här profetian.



Vi ser också att här talas om ett uppryckande till Guds himmel och inför allas ögon. Och om det är Andligt eller Fysiskt det får vi se. Men under alla omständigheter så kommer Guds vilja att ske och hela Jorden kommer att skakas om, av den Kraft som Gud här visar.

En tolkning av det här som är intressant är att det är Ande utgjutelsen som varit under 1900 talet som är uppryckandet. Detta att Gud lyfter de kristna andligt till sin nivå. Fyller dem med sin himmelska glädje. Detta samtidigt som de gamla stela kyrkorna dör och tappar sin makt.

Jag minns Enarsson som i ett program talade om uppryckandet. Och han sa att han frågat Gud om det och Gud hade svarat att det pågick just nu. Alltså när han frågade och det var någon gång på 70 eller 80 talet, och det var då Anden utgöts speciellt över hela Guds kyrka. Intressant.

Jag tror det är viktigt att vi vågar titta på alternativ till de gamla tolkningarna. Gud har sitt sätt att uppfylla sin profetia och han kommer att göra det. Men för vår del är det alltid viktigt att var öppna för det Gud säger och låta honom styra och leva nära honom.



Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar