tisdag 13 oktober 2015

minJesus kommer 26

Israel Räddas och de Kristna angrips


Upp 12:15. Och ormen sänder, vatten som en flod, från sin mun, efter kvinnan, för att det skall föra bort henne med strömmen.
Upp 12:16. Och marken hjälper kvinnan och marken öppnar sin mun och slukar floden, som draken [ormen] sänder ut ur sin mun.

Här ser vi den kamp som Israel varit med om. Hur ondskan har gjort allt för att förinta Israels land. Men Gud har sett till att allt har misslyckats. De strömmar som skulle uppsluka Israel har runnit ut i sanden. De har inte blivit så.

Upp 12:17. Och draken [ormen] är ursinnig på kvinnan och han går bort för att föra krig mot de övriga, hennes avkomma, de som bevarar Guds befallningar och håller Jesu Kristi vittnesbörd.

Här på slutet ser vi det som just nu är på gång. Nu när Israel har fått en relativ säkerhet genom Guds ingripande. Då vänder sig ondskan mot de Kristna, och vi ser idag den oerhörda förföljelse som är av kristna över världen.

Här har vi då kommit fram till vår tid. Nu är förföljelsen av de Kristna i full gång. Och det innebär att det som stod i början här. Alltså i vers 13, alltså “kvinnan som kommer att föda mannen.” Det är det som nu har kommit till slutet. Och här nu kommer det, Nu kommer snart Jesus, som är mannen till oss som tror på honom, och bröllopet kan hållas.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar