torsdag 15 oktober 2015

minJesus kommer 28

Nära Jesus är det tryggt

Det finns de som lever nära Jesus, och så finns det de som har Jesus i periferin. De för vilka annat är viktigare, och Jesus får komma när det är plats och tid.

Upp 11:1. Och han ger mig en stång som en stav och säger: Stig upp och mät Guds tempel och altaret och de som tillber i det.
Upp 11:2. Och utelämna [kasta ut] förgården [gården, hallen] inuti templet och mät den inte eftersom den ges till hedningarna och den heliga staden skall trampas på [trampas sönder] i 42 månader.

Här ser vi hur inte alla skall mätas. Inte alla skall inkluderas. Och varför. Jo det är de som lever tillräckligt nära Gud, som går hans väg. Som han ta omhand, de andra de som håller sig på avstånd. De skall lämnas åt hedningarna, alltså de som inte tror. De är alltså utelämnade. Vill man inte ha Jesus, ja då får man det och då får man också ta konsekvenserna. Och här gäller bara ett helöverlåtet liv.

Det finns en intressant tolkning av det här och den är att det är Israel land som nämns och som räddning för Judarna. Vi ser det när vi möter 42 månader. Alltså siffran 42. Det var den som vi nämnde i avsnittet minJesus kommer 25, Striden på jorden. Och där sa vi att en timme av ett dygn på 1000 år var just 42 år (1000/24=42) och här möter vi samma sak igen. Och då kan man anta att det är just de här tiderna. Som vi talade om i det avsnittet. Som bland annat omfattade Första och andra delen av 1900 talet (1906 – 1948 och 1948 – 1990) som vi följaktligen talar om här också.

När vi tillämpar det här på Judarna och tittar på det här avsnittet tillsammans med det som hände under 1900 talet så ser vi att det här avsnittet har en alldeles speciell betydelse. Nämligen de Judar som går Guds Väg det är de som flyttar till Israel. Dem går det bra, men de andra de skall utlämnas åt Hedningarna, de andra ländernas godtycke och många gånger våld.

minJesus kommer 25, Striden på jorden hittar du på:



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar